Skip to main content

Zweetvoeten

We hebben allemaal wel eens  last van zweetvoeten, bijvoorbeeld met warm weer of door te warme schoenen met onvoldoende ventilatie. Een beetje zweetvoeten valt qua geur nog wel mee, maar échte zweetvoeten… dat zijn voeten waar de hele familie de kamer vanuit rent, zodra de schoenen uit worden gedaan, is een ander probleem.

Vieze geur 

Deze doordringende geur wordt veroorzaakt door een afbraak van de hoornstof op een overmatig transpirerende huid. Als er bacteriën en/of schimmels op de huid aanwezig zijn, kan de situatie verergeren. Het warme vochtige milieu van de voet samen met een rijke voedingsbodem van dode huidcellen (eelt) vormen een ideaal klimaat voor de aanwas van bacteriën en schimmels. Zij zetten bestanddelen uit zweet om in stinkende geuren.

Symptomen

  • Een onaangename geur
  • Overmatig transpiratie / vochtige voeten
  • een rimpelige en bleke huid
  • Gaatjes in het eelt
  • een branderig en/of prikkend gevoel aan uw voeten
  • Een koud, wee gevoel aan de voeten

De oplossing

Ik heb na een lange zoektocht hét wondermiddel gevonden om eens en voor altijd van uw nare zweetvoeten af te komen: Een op maat gemaakt voetmasker, schoenen die totaal gedesinfecteerd worden tijdens de behandeling: zeg maar: ‘Klaar terwijl u wacht ‘ én een crème die de zweetvoeten buiten de deur houden.

De behandeling 

U dient schone sokken mee te brengen als u voor een behandeling komt en de (dichte) schoenen die u het meest draagt (of werkschoenen).

Ik heb een voetmasker  gemaakt van o.a Tea Tree olie, Centella crème en Zinkolie. Deze gouden mix valt alle schimmels en bacteriën aan onder uw voetzolen  en tussen de tenen. Na 20 minuten is de geur is weg! Maar… we zijn er nog niet, want de geur (schimmels en/of bacteriën)  zit ook nog in de schoenen.

Terwijl het voetmasker intrekt en alle schimmels en bacteriën het loodje leggen,  heb ik uw schoenen op de Schoefresch machine geplaatst. Dat is een apparaat die de schoenen bacterie en schimmel vrij maken. De Schoefresh reinigt én droogt de schoenen. Verwijdert nare geuren effectief, pakt schimmels en bacteriën aan en verfrist de schoenen.

Als de machine -half uurtje- zijn werk heeft gedaan, dan ruiken uw schoenen alsof ze zó van de schoenfabriek komen.

Onderhoud

Als u klaar bent met de behandeling -het voetenmasker – dan smeer ik uw voeten in met Centella crème. De enige echte crème tegen zweetvoeten. En geloof mij, ik heb alle soorten crèmes uitgeprobeerd die op de markt te koop zijn, maar Centella steekt met kop en schouders boven alle antizweet middeltjes uit.

De Centella smeert u 2x per week onder uw voeten, zo blijven uw voeten droog, schoon en fris.

Centella

Wat maakt de Centella créme nou zó bijzonder?

Centella Asiatica of waternavel is een bodem bedekkende plant die aanvankelijk alleen voor kwam in India. Nu groeit deze plant in vele tropische gebieden. De basis van deze crème is water: daarom niet vet en sluit de huid niet af, maar dringt in de huid.
Tea Tree olie en Calendula hebben een positieve invloed op het huidherstel (evenals Zinkoxide) en reinigen intensief, waardoor de Centella goed in de huid kan dringen. Vitamine E voedt en beschermt de huid. De Centella Crème heeft door Aloe Ferox ook een voedende en verzachtende invloed op de huid.

De kosten

Een antizweetvoeten behandeling kost: €37,50
Tube Centella crème: € 13,50

Graag tot ziens in mijn praktijk!

14/11/2021 in Voetproblematiek

Hoe kom je aan een schimmelnagel én hoe kom je er vanaf

Een schimmelnagel is vaak het gevolg van een nagel die beschadigd is. Schimmels overleven in nagels die barsten vertonen. Schimmels dwalen ook rond in vochtige en warme ruimtes. De sauna…
Read More
14/11/2021 in Voetproblematiek

Tips tegen schimmelnagels

Fußpunkt nageltinctuur Ik adviseer Fußpunkt tegen de schimmelnagels: Fußpunkt nageltinctuur beschermt en versterkt schimmel gevoelige huid en nagel gebieden. Door een unieke beschermende film heeft deze spray een bacterie werend effect,…
Read More
14/11/2021 in Voetproblematiek

Het voorkomen van eelt

Was je voeten dagelijks; het liefst zonder zeep. Droog je voeten goed af en vergeet daarbij de huid tussen je tenen niet. Smeer je voeten in met een voetcrème, zodat…
Read More
14/11/2021 in Voetproblematiek

Dé oplossing tegen zweetvoeten.

Zweetvoeten We hebben allemaal wel eens  last van zweetvoeten, bijvoorbeeld met warm weer of door te warme schoenen met onvoldoende ventilatie. Een beetje zweetvoeten valt qua geur nog wel mee,…
Read More