pedicure-almere-buiten-voetenvrouw-karin

Medisch Pedicure Amsterdam Oost -Watergraafsmeer

Voetenvrouw Karin

Mijn naam is Karin van der Waals van beroep medisch pedicure. Ik ben geboren in een Amsterdamse familie. Inmiddels ben ik 50 plus. Mijn dagbesteding bestaat voornamelijk uit alles wat met voeten te maken heeft.

Mijn fascinatie voor voeten is begonnen door mijn zoon; toen 14 jaar oud, inmiddels is hij 35 jaar. Hij was een gewone puberzoon. De meeste vragen van mijn kant werden afgewimpeld en tijd samen was een soort van voltooid verleden tijd. Tot ik op een middag – gewoon op de bank – voorstelde om even de nagels van zijn tenen te knippen. Hij stemde tot mijn verbazing in met de woorden: ‘Als je maar niet in mijn tenen knipt!’
Op het moment dat ik zijn nagels begon te knippen, begon hij te kletsen over school, wat hem bezig hield en wat zijn plannen waren. Het was geen zwaar of diepgaand gesprek; het was gewoon een beetje chit-chatten over ditjes en datjes.

Vanaf die middag werd de nagelknipper mijn tool om van tijd tot tijd in contact te blijven met mijn puberzoon. Ik had mijn niet kunnen voorstellen dat het nagels knippen van mijn zoon hét zaadje was van een carrière als gediplomeerd medisch pedicure. Toen ik in de 30 was, werkte ik voornamelijk in technische beroepen. Ik had destijds de benodigde diploma’s lassen behaald en werkte in verschillende constructiebedrijven. Na een periode van vijf jaar lassen werkte ik in een ijzerwarenwinkel in Amsterdam, met als gevolg dat ik een klusbedrijf ben begonnen en in de avonduren klus-lessen gaf aan volwassenen. Het vak pedicure lag destijds nog onzichtbaar ver weg. De voeten kwamen weer naar boven in Peru.

peru-pedicure-amsterdam-oost-Voetenvrouw-karin

Peru

Ik heb van 2006 tot 2009 in Peru ( Ayacucho) als vrijwilligster gewerkt. Ik heb voor twee Nederlandse stichtingen ( Los Cachorros en Mama Alice) een timmerwerkplaats opgezet voor straatkinderen. Nadat ik na een tijdje het vertrouwen van de kinderen had gewonnen, ben ik de voeten gaan verzorgen om ook een gesprekje los te krijgen. Ik maakte voetenbaden, knipte de teennagels en masseerde de voeten met geurende olie. Om de zondag ging ik naar een weeshuis In het dorp Tambo waar ik ook de voetjes en handjes van verzorgde.

Ik werkte in de timmerwerkplaats samen met een Peruaanse timmerleraar Manuel Chavez. Hij leerde mij – naast alle Peruaanse kennis op timmergebied – ook alles over kruidenvoetenbaden omdat hij wist dat ik de voeten van de kinderen verzorgde. De kennis van de kruiden had hij van zijn grootvader geleerd. We hadden het in de pauze altijd over hout, het leven in Nederland en de kruiden.

De periode in Peru was zo’n bijzondere periode in mijn leven, dat ik er een boek over heb geschreven. Het is inmiddels in 2e druk verschenen! Mijn boek heet: Cappuccino met karakter te bestellen bij boekhandel en uitgeverij Elikser en bij Bol.com
Cappuccino met karakter

Portugal
Na Peru ben ik in Portugal beland. Al snel liep ik tegen een prachtige oude blauwe Volkswagen uit 1980 aan: een LT 28 D. Het was een lang gekoesterde wens om ooit nog eens in een bus te wonen. En toen had ik er een gevonden, precies wat ik zocht! Daarnaast vond ik ook nog een prachtige Portugeese hond die precies bij de bus paste! Ze heet Teuntje en heeft mij bewaakt met haar leven. Ik noemde de bus Cigana Azul, wat blauwe zigeunerin in het Portugees betekent. Binnen no-time had ik de bus omgetoverd tot een supergezellig huisje. Een soort zolderkamer op wielen. In de zomer reed ik naar Nederland met de oude bus en rond september keerde ik weer terug naar de Algarve.

Kruidenvoetenbaden met pedicure
Wonen in een bus is leuk, maar je moet wel iets te doen hebben. Dat was het moment dat de voeten weer tevoorschijn kwamen… Ik besloot op een mooie zondagmorgen mijn deuren te openen voor kruidenvoetenbaden inclusief nagels knippen met mijn nagelknipper.

portugal-pedicure-amsterdam-oost-Voetenvrouw-karin

Van Portugal terug naar Nederland

Ik had de benodigde kruiden geplukt -rozemarijn, salie en lavendel- en de geurende mix gekookt in een oude mosselpan. Ik had op een bordje Pedicure geschreven. Gespannen wachtte ik op de eerste klant. Ik gaf mij uit voor een pedicure… wat ik natuurlijk helemaal niet was…Mijn zoon Dane was in Portugal op bezoek toen hij langs mijn bus liep zei ik: ‘Ga even zitten en speel even een klant.’ Dát werkte! De een na de ander kwam kijken en informeren wat ik aan het doen was. Dane zat ondanks alle commotie rustig op mijn campingstoel met zijn voeten in het kruidenvoetenbad.

Al snel kwamen de voeten van de vissersmannen uit Fuseta in het voetenbad en daarna is het losgebarsten in de Algarve. Ze wilden allemaal een kruidenvoetenbad met een pedicure proberen. Ik was destijds de Voetenvrouw van de Algarve!

Ruilproject
Het was voornamelijk een ruilproject die voetenbaden. Ik heb geruild om te douchen, mijn kleding te wassen, mijn bus te laten repareren en gratis op campingplaatsen te staan. Mijn haren werden geknipt en er werd een trapje getimmerd om makkelijker in mijn bus te stappen.

Er woont een pluimage aan spirituele buitenlanders in de Algarve die graag hun kunsten laten zien d.m.v cursussen en workshops. In ruil voor een kruidenvoetenbad heb ik over hete kolen gelopen, bijna het loodje gelegd in een zweethut en al mijn spieren zijn gemasseerd. Na verloop van tijd had ik vaste plekken in de Algarve. Als ik aan kwam rijden met mijn blauwe bus, deden mensen spontaan hun schoenen uit…

Terug in Nederland
Sinds april 2017 ben ik terug in Nederland. In september 2017 ben ik begonnen met een opleiding pedicure en inmiddels ben ik sinds oktober 2019 gediplomeerd medisch pedicure. Ik eindig de behandeling met mijn vertrouwde kruiden, inmiddels verwerkt als kruidenwassing. Ik heb 4 jaar met veel plezier en passie gewerkt in een ruime praktijk in Almere Buiten.

De praktijk op de Bouwmeesterweg 16 in Almere is per 6 oktober 2021 gesloten en de nieuwe praktijk op de Fizeaustraat 19 in Amsterdam wordt voortgezet in januari 2022 in Amsterdam. U kunt alvast bellen, appen  of mailen om een afspraak te maken.

info@voetenvrouwkarin.nl
Fizeaustraat 19
1097 SC  Amsterdam
06 36 27 87 29

Wie weet tot ziens in mijn praktijk in Amsterdam!

Woorden om naar te leven

Laat achter je wat was

Laat gaan wat moet

Laat zijn wat is