Voorbeelden

uit de praktijk

Oplossing voor een schimmelnagel

Deze meneer (zie foto’s rechts) kwam op 4 november 2019 met de vraag in mijn praktijk of ik iets aan zijn schimmelnagels kon doen. Meneer is Diabetes patiënt type 1. Meneer werkt als ondernemer dus loopt hele dag in gesloten werkschoenen. Daar houdt de schimmel van, hoe warmer zonder ventilatie hoe beter.

Diabetes

Ik ben alert wat betreft Diabetes patiënten. Als u Diabetes heeft, is de kans groter dat de bloedcirculatie minder goed werkt en dat de zenuwen in de voeten beschadigd kunnen zijn met als gevolg dat u een wond aan de voeten kunt oplopen ( blote voeten in de tuin of een steentje in de schoenen) zonder dat u het voelt. De kans op genezen van een wond bij Diabetes patiënten is vaak verstoord. De wond kan onopgemerkt blijven en kunnen dan serieuze ontstekingen/ zweren aan de diabetische voet veroorzaken. Zo kan de schimmelnagel ook nare scherpe kantjes ontwikkelen en diepe ingroei van de schimmelnagel veroorzaken. Dit is in het geval van deze meneer gelukkig niet van toepassing.

Ropanail en L- Mesitran zalf

Ik heb gekozen voor een antischimmel dat zo effectief is, dat de schimmel door dit goedje niet kan overleven. Mijn keuze is gevallen op Ropanail.
Ropanail wordt gemaakt met uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten: olijfolie, oregano-olie, calendula, propolis en vitamine E.

De producten zijn in mijn praktijk te koop.
Ropanail €15,95
L- Mesitran zalf €14,95

Nagelriemen

De nagelriemen zijn de poortwachters voor de nieuwe nagels. Een gezonde nagelriem sluit de nagels hermetisch af zodat er géén schimmels of andere bacteriën onder kunnen komen. Negen van de tien keer staan de nagelriemen met schimmelnagels open of zijn uitgedroogd en verhard. Ik adviseer L- Mesitran zalf tegen beschadigde nagelriemen. Het bevat 48% Medicinale Honing, Hypoallergene Lanoline, Zonnebloemolie, Levertraanolie, Calendula Officinalis, Aloë Barbadensis, vitamine C&E en Zinkolie. De zalf hersteld de schade die de schimmel heeft aangericht. Honing is een antibioticum, dus kort samengevat: U verzwakt de schimmel door te druppelen met Ropanail en u versterkt de nagelriem door het smeren met de L- Mesitran zalf.

Zo komt de harmonie weer terug in uw nagels

Schimmel

Een schimmelnagel herken je aan een, meestal gedeeltelijk, verkleurde nagel: hij heeft een gelige, groenige of witte kleur. Meestal is hij ook verdikt en brokkelig. Daarom wordt hij soms kalknagel genoemd. Let op: elke kalknagel is geen schimmelnagel. Een verdikte nagel kan andere oorzaken hebben, zoals ouderdom of slechte circulatie. De nagel komt soms los en er zit vaak wat brokkelig materiaal onder. De wetenschappelijke naam is onychomycose. Deze aandoening komt vaak voor: men schat dat 5% van de bevolking één of meer schimmelnagels heeft.

Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door schimmels die in en onder de nagel groeien. Deze schimmels zijn wijdverspreid: in 70% van de gevallen is het Trichophyton rubrum, soms kan ook de gist Candida albicans de oorzaak zijn. Deze schimmels gaan een onbeschadigde huid of nagel niet kunnen infecteren. Als de huid echter lichtjes beschadigd wordt, zoals bij het lopen, kan deze geïnfecteerd geraken (huidschimmel, atletenvoet). Dat kan ook gebeuren met de teennagel, vooral bij ouderen. Bij kinderen ziet men het heel zelden. Een mogelijke oorzaak is dat de nagels op oudere leeftijd trager groeien en al wat vervormd geraken, waardoor de schimmels zich makkelijker kunnen nestelen onder de teennagel.

Druppelen en smeren

Het druppelen en smeren gaat als volgt:
U druppelt élke ochtend voor een periode van 30 dagen. Druppel ónder de nagels, daar waar de schimmel zich bevindt. Na 30 dagen neemt u een week pauze zodat de nagels even bij kunnen komen van de antischimmel-aanval, en om resistentie tegen te gaan.
Zo ook met de L- Mesitran zalf, na 30 dagen even een weekje pauze.
Dus: Ochtend druppelen/ Avond smeren

Na een week rust druppelt u en smeert weer een maand met aansluitend een week pauze.
De derde maand vermindert u het druppelen en smeren met drie keer per week totdat de schimmelnagel in zijn geheel is uitgegroeid, zonder pauze.

Schoefresh machine
Tijdens de behandeling gaan u (dichte) schoenen op de Schoefresh machine. De machine werkt in 2 etappes:

Stap 1: reinigen
De schoenen worden gereinigd door middel van Active Oxygen technologie. Actieve zuurstof (ozon) pakt schimmels en bacteriën aan.

Stap 2: drogen
Tijdens de tweede stap droogt de Shoefresh schoenendroger & -verfrisser de schoenen. Dit gebeurt van binnenuit.

Zo worden tijdens de behandelen van uw voeten uw schoenen compleet gedesinfecteerd!

Service van de zaak ; )

ps

Breng een paar schone sokken mee.

Nieuwe nagel

Het zal u na ongeveer 3 maanden opvallen dat er een nieuwe nagel groeit die langzaam de overhand gaat nemen. De nagelriem sluit mooi en kan zijn werk als poortwachter weer uitvoeren.
Het duurt gemiddeld negen maanden voor er een nieuwe nagel totaal is gegroeid.
Het vereist discipline, maar als u precies doet wat hierboven staat geschreven, bent u van de schimmelnagels af, dat verzeker ik u!

Op de foto kunt u zien dat meneer na 4 maanden trouw druppelen en smeren de nagels langzaam schimmelvrij worden. De foto’s zijn op 09-03-2020 gemaakt.
Zie het verschil. Meneer is nog niet helemaal van de schimmelnagels af, hij heeft nog een paar maanden te druppelen en te smeren, maar het grotendeels van de schimmel is weg.

Meneer komt elke zes weken voor een behandeling zodat ik de voeten goed kan monitoren en begeleiden met het oplossen van het schimmelprobleem.

Met samenwerking en discipline kan ik u helpen om van de nare schimmelnagels af te komen.

Wie weet tot ziens in mijn praktijk!

Voetenvrouw Karin

Het resultaat voor mensen met schimmelnagels die een sterk verstoorde bloedsomloop hebben, is de behandeling met antischimmel en L- Mesitran zalf vaak teleurstellend.

Hieronder ziet u een lijst met voorbeelden:

Boezemfibrilleren
Verkleuringen van de huid
Last van donkere vlekjes en vaak last van kleine donkere vlekjes.
Plotselinge kleurveranderingen van de huid en een droge huid zijn veel voorkomende symptomen van een verminderde bloedcirculatie.
Langdurige gezwollen voeten
Oedeem
Haaruitval en broze nagels
Diabetes patiënten met een sterke verstoorde bloedcirculatie

pedicure-amsterdam-oost-1

“Onze grootste zwakheid is om het op te geven. De meeste zekere manier op succes is om het altijd nog één keer meer te proberen.”

Alan AdamsCEO, Essential Company