Skip to main content

Een schimmelnagel is vaak het gevolg van een nagel die beschadigd is. Schimmels overleven in nagels die barsten vertonen. Schimmels dwalen ook rond in vochtige en warme ruimtes. De sauna en zwembaden zijn daar een goed voorbeeld van. Draag dus altijd slippers tijdens een bezoek. Spoel na het bezoek u voeten af met koud water: schimmels hebben een hekel aan koud water… Ook voeten die verwaarloosd worden, zijn een graag geziene gastheer voor de schimmel. Lage weerstand en ziektes spelen ook een rol bij de gezonde nagel.

In de eerste instantie zult u nauwelijks iets merken van de schimmel, maar op den duur als de schimmel al langer aanwezig is in de nagel, valt u op dat de nagel begint te verkleuren en te schilferen. Ook wordt de nagel dikker en als de schimmel lang genoeg onder de nagel woont, wordt de nagel geel en de nagelplaat verdikt en groeit scheef. De groei van de nagel wordt geremd en de nagelriem wordt verwoest.

De meeste mensen die ik behandel met schimmelnagels schamen zich voor de lelijke nagel(s). Vrouwen hebben daar meer last van hebben dan mannen. Ik heb al de nodige kleuren nagellak voorbij zien komen op de schimmelnagel om de ravage die de schimmel maakt te verbergen.

Ik raad als Pedicure af om nagellak op de schimmelnagel te smeren. U dekt de vermoeide nagel af en het zal zeker geen goed doen. Ook al snap ik als geen ander dat het kiezen is uit twee kwaden. Nagellak is bedoeld om de nagels te flatteren en niet om de schimmel te verbergen.

We weten hoe we aan een schimmelnagel kunnen komen maar hoe komen we eraf, is de grote vraag.

U bent vrij om met middelen die te koop zijn te experimenteren en soms help het ook. Maar als u begeleiding nodig heeft om van de schimmelnagels af te komen, raad ik u aan om een afspraak met mij te maken.

schimmelnagel-hoe-te-voorkomen
14/11/2021

Een schimmelnagel is géén kalknagel

Leave a Reply